Pretraživanje

 

Ovl. računovođe

Zagreb – XXVII. generacija

Rezultati zadnjeg ispita
III. ispitni rok – 9. 9. 2017.

 

Ovl. rač. forenzičari

Zagreb – III. generacija

Rezultati zadnjeg ispita
IV. ispitni rok – 17. 10. 2015.

 

Publikacije

Journal of Accounting and Management

Zbornici radova - RIM

 

RRiF grupa

 

Benedikt Kotruljević

Sazvana je skupština udruge

Poziv na Godišnju izbornu skupštinu Udruge „Hrvatski računovođa”

20. listopada (petak) 2017.

koja će se održati u Visokoj školi za financijski menadžment, Martićeva 29, Zagreb s početkom u 19.00 sati i prijedlogom ovoga dnevnog reda.

Prijedlog dnevnog reda:

  1. Otvaranje Skupštine
  2. Osvrt na Dan Udruge
  3. Izbor radnih tijela
  4. Izvješće o radu Udruge u proteklom razdoblju
  5. Izvješće Nadzornog odbora
  6. Izvješće Suda časti
  7. Prijedlog plana rada i financijskog plana za 2018.
  8. Zaključna riječ

Pozivamo članove Udruge da se odazovu i nazoče Godišnjoj izbornoj skupštini.

Nakon sjednice Skupštine slijedi svečana promocija ovlaštenih računovođa te zajednički domjenak.

Molimo Vas da svoj dolazak obvezno potvrdite na e-mail Udruge „Hrvatski računovođa” – Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Navedene i druge informacije mogu se dobiti i telefonom u administraciji Udruge: 01/4699-726.

Peticija protiv licenciranja računovođa

U strukovnoj praksi poznata je inicijativa „radne skupine“ koja je u okviru Hrvatske revizorske komore pokrenula novo zakonsko uređivanje licenciranja računovođa. RRiF je na svojim stranicama objavio anketu koju je pokrenula spomenuta Komora, pri čemu smo se ogradili od sadržaja i ciljeva koje pokreće „radna skupina“ pri toj Komori.

Opširnije...

Zauvijek nas je napustio akademik Vladimir Stipetić

U devedesetoj godini života umro je Vladimir Stipetić, istaknuti hrvatski ekonomist, bivši rektor Sveučilišta u Zagrebu i dugogodišnji član Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Od samog osnutka Udruge Hrvatski računovođa akademik Stipetić bio je član njezinog Glavnog odbora i jedan od glavnih pokretača znanstvenih istraživanja djela Benedikta Kotrulja koje je Udruga zajedno s HAZU provodila posljednjih dvadesetak godina. Sudjelovanjem na brojnim međunarodnim znanstvenim konferencijama na temu povijesti razvoja ekonomske misli, akademik Stipetić dao je golemi doprinos u pozicioniranju hrvatske baštine u tkanju povijesti europske ekonomske misli. Pritom je uvijek naglašavao kako je upravo dubrovčanin Benedikt Kotrulj prvi opisao dvostavno knjigovodstvo i tako stekao primat u odnosu na talijana Lucu Paciolia. Dokaze je pronalazio u arhivima Dubrovnika, Venecije i Malte.

Osim brojnih pisanih djela koje nam je ostavio, svima nama koji smo ga poznavali i imali čast surađivati s njime, ostat će u sjećanju melodioznost njegovih rečenica neovisno o tome da li pripovijeda o dubrovačkim lazaretima, daje osvrt na odabrano Kotruljevićevo djelo ili iznosi tek aktualne podatke o hrvatskom gospodarstvu. Provesti vrijeme s njim značilo je dotaknuti povijest ali i osjetiti iskru budućnosti – svjetlu i optimističnu, upravo onakvu kakvu ju je i on sam vidio.

Članovi Udruge Hrvatski računovođa odaju veliku zahvalnost akademiku Vladimiru Stipetiću za njegov doprinos u rasvjetljavanju povijesti hrvatske gospodarske misli a posebice u pozicioniranju računovodstva u njezinom okrilju.

Glavni odbor

Poziv za upis u program za stjecanje zvanja "Ovlašteni računovođa"

Objavljen je poziv za upis u program za stjecanje zvanja "Ovlašteni računovođa".

Polaznici koji žele upisati program podnose predbilježbu (ispunjeni obrazac) najkasnije do 14. studenog 2016.

Poziv u cijelosti možete vidjeti ovdje.

Ispit za ovlaštenog računovođu priznaje se na poslijdiplomskom specijalističkom studiju Računovodstvo na Ekonomskom fakultetu u Rijeci za predmet:

  • Financijsko izvješćivanje i financijsko računovodstvo (100%)
  • Računovodstvo troškova (50%)